Εγγραφές καθημερινά από 09:00 - 14:00

Επίσκεψη στο Μουσείο Πειραμάτων

 

Τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Πειραμάτων και παρακολούθησαν βιωματικό  πρόγραμμα με θέμα  « Μια σταγόνα διηγείται»!

Νερό, κάτι τόσο καθημερινό, αλλά και τόσο πολύτιμο! Πόσες φορές ανοίγουμε τη βρύση και χωρίς να το πολυσκεφτούμε και την αφήνουμε να τρέχει… Ας μάθουμε λοιπόν τα πάντα για το νερό και κυρίως πώς και γιατί δεν πρέπει να το σπαταλάμε. Από τι αποτελείται το νερό; Πάγος, νερό ή ατμός; Δραματοποιούμε και μαθαίνουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Γνωρίζουμε τον κύκλο του νερού μέσα από το ηχητικό ταξίδι μίας σταγόνας. Κάνουμε μαγικά πειράματα με το νερό και το βλέπουμε να ανάβει και όχι να σβήνει τη φωτιά, να βάφει και όχι να καθαρίζει! Ποιοι ζουν μέσα στο νερό; Εκτός από τους κατοίκους του νερού που βλέπουμε και γνωρίζουμε, υπάρχουν και οι αόρατοι για εμάς μικροσκοπικοί του κάτοικοι. Μια ματιά όμως στο μικροσκόπιο μας δείχνει πόσοι από αυτούς ζουν σε μία μόνο σταγόνα νερού. Μετά από όλα αυτά δε μπορούμε παρά να υποσχεθούμε πως… “Τόσο σπουδαίο είν’ το νερό, που ούτε σταγόνα δε σπαταλώ!”

Διαφάνεια2

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ...

facebook   YouTube icon   instagram icon 1

logo paramythoupolis

Facebook

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. More details…