Εγγραφές καθημερινά από 09:00 - 14:00

Το περιεχόμενο της πρωινής ζώνης εμπλουτίζεται και συμπληρώνεται με εκπαιδευτικές επισκέψεις, βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές, μορφωτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στη βιωματική μάθηση.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται πολλές επισκέψεις των νηπίων σε μουσεία, θέατρα, εργοστάσια και γενικότερα χώρους που έχουν σχέση με την πολιτιστική, ιστορική και λαϊκή κληρονομιά μας.
Σύγχρονοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων επισκέπτονται το Σχολείο μας και συνομιλούν με τα παιδιά.
Οργανώνονται εκδρομές με στόχο την επαφή των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον και τη διασκέδασή τους.

Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετέχουν σε Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διεξάγονται είτε στο χώρο του σχολείου είτε έξω απ’ αυτόν από ειδικούς εκπαιδευτές - εμψυχωτές. Παρακολουθούν εκπαιδευτικές διαλέξεις, συμμετέχουν σε συζητήσεις και βιωματικές μαθησιακές δραστηριότητες, έρχονται σε επαφή με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, με αποτέλεσμα την εμπέδωση των γνώσεων με ευχάριστο τρόπο. Για παράδειγμα:
Αμπέλι-σταφύλι-κρασί. Οι μαθητές επισκέπτονται ένα αμπέλι με το πατητήρι του και μαθαίνουν από κοντά τη διαδικασία που ακολουθείται.
Ελιές-λιοτρίβι. Τα παιδιά επισκέπτονται ένα λιοτρίβι και μαθαίνουν τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού.
Το μέλι της μέλισσας. Τα παιδιά μαθαίνουν για την κοινωνία της μέλισσας και το έργο της.
Επίσκεψη σε φυτώρια. Οι μαθητές αγγίζουν και παρατηρούν τα διάφορα είδη των φυτών και των δέντρων από κοντά.

Περιβαλλοντική Αγωγή

Στόχος του Σχολείου μας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα και η δημιουργία συλλογικού πνεύματος και ομαδικότητας. Όλοι οι μαθητές μας είναι μέλη της παιδικής Helmepa και συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες όπως καθαρισμός ακτών κ.ά.
Συμμετέχουμε ενεργά στην «Ώρα της Γης».
Επενδύουν καθημερινά σ’ ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνο για τους μαθητές μας, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.
Ακολουθώντας πιστά τις σύγχρονες τάσεις, για πράσινη ανάπτυξη, αλλά κι ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, επενδύουμε στην ανακύκλωση και δείχνουμε το δρόμο στους μαθητές μας προς την ίδια κατεύθυνση.
Έτσι σε εμφανή σημεία υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης μπαταριών (πρόγραμμα ΑΦΗΣ), χαρτιού, αλουμινίων, καθώς επίσης και κάδος για συλλογή από καπάκια.

Θεατρική Αγωγή

Οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συμμετέχουν σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά απογεύματα και στην καταληκτική εκδήλωση του Σχολείου μας που πραγματοποιείται κατά τη λήξη της χρονιάς με πρωταγωνιστές τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης.
Μέσα από το θέατρο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μια τέχνη σύνθετης δημιουργίας. Το θέατρο δεν είναι έργο του ενός. Ευνοεί την καλλιτεχνική ομαδικότητα στην οποία συνυπάρχουν σχεδόν όλες οι τέχνες.
Το θέατρο δημιουργεί ένα θεωρητικό και πρακτικό πεδίο γνωριμίας των μαθητών με τη λογοτεχνία, την υποκριτική, τη μουσική, το χορό, τα εικαστικά. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων όχι μόνο θα μάθουν αλλά και θα εφαρμόσουν τη γνώση που θα αποκτήσουν μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις.
Οι μαθητές θα αναγνώσουν και θα αναλύσουν θεατρικά κείμενα, θα αναλάβουν ρόλους ασκώντας λόγο και συναίσθημα.
Μέσα από τη δυναμική της θεατρικής ομάδας θα αναπτύξουν το αίσθημα της επικοινωνίας, της πειθαρχίας και μ’ αυτά ως οδηγό θα ανακαλύψουν και θα ολοκληρώσουν νέες πτυχές της προσωπικότητάς τους.

Φιλαναγνωσία – Δανειστική Βιβλιοθήκη

Το Σχολείο μας προσπαθεί να ενθαρρύνει, να υποστηρίξει και να προωθήσει την εξοικείωση των παιδιών με όλες τις εκφάνσεις της γλώσσας που αφορούν στον προφορικό και γραπτό λόγο. Σ’ αυτήν την προσπάθεια πολύ σημαντική μπορεί να αποβεί η αξιοποίηση της παιδικής λογοτεχνίας η οποία πέρα από την τέρψη, την αισθητική συγκίνηση και την μύηση του παιδιού σε αξίες, συμβάλλει επίσης στη γλωσσική του ανάπτυξη.
Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι μαθητές μας λαμβάνουν μέρος σε δραστηριότητες φιλαναγνωσίας ούτως ώστε να εξοικειωθούν με το βιβλίο και την ανάγνωση καθώς και να εδραιωθεί σταδιακά μια φιλική σχέση του παιδιού με το λογοτεχνικό βιβλίο.
Επίσης, κάθε τάξη δημιουργεί τη δική της δανειστική βιβλιοθήκη. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται το βιβλίο που τους ενδιαφέρει, το οποίο οφείλουν να επιστρέψουν σε άριστη κατάσταση, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Μ’ αυτό τον τρόπο η φιλαναγνωσία παράλληλα με τη σχολική βιβλιοθήκη ασκεί γόνιμη επίδραση στους μαθητές και συμπληρώνει πιο αποδοτικά το έργο του σχολείου. Βοηθάει το παιδί να απομακρύνεται από τη συνεχή παρακολούθηση της τηλεόρασης, του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του ανοίγει την πόρτα σ’ ένα πανέμορφο και αστείρευτο κόσμο, τον κόσμο του βιβλίο.

Χορωδία

Οι μαθητές του Σχολείου μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο ομαδικό τραγούδι, λαμβάνοντας μέρος στην παιδική χορωδία.
Το Σχολείο μας έχει επιμεληθεί τη δημιουργία και εμψύχωση μιας πολυφωνικής χορωδίας, η οποία αποτελείται από αγόρια και κορίτσια. Φιλοδοξία μας είναι η συμμετοχή των παιδιών μας σε Ελληνικά Φεστιβάλ.
Η χορωδία μας έχει τραγουδήσει σε μεγάλες σκηνές όπως στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών. Έχει εμφανιστεί επίσης και στην τηλεόραση στα κανάλια Alpha και Smile. Διακρίνεται σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς παίρνοντας αριστεία, 1α και 2α βραβεία. Επίσης, επιλέχθηκε και τραγούδησε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Μαθητική Εφημερίδα

Οι μαθητές μας επιμελούνται τη σχολική εφημερίδα «Παιδικοί Στοχασμοί». Πρόκειται για την εφημερίδα του Σχολείου μας, στην οποία οι μαθητές έχουν τον δικό τους χώρο για να εκφράσουν τον γραπτό τους λόγο. Ενθαρρύνονται να αναζητήσουν πληροφορίες και να εργαστούν ατομικά ή σε ομάδες για να κατακτήσουν το γνωστικό αντικείμενο με στόχο την ενεργοποίηση της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους.
Στις σελίδες της υπάρχουν θέματα: παιδαγωγικά, οικολογικού ενδιαφέροντος, παρμένα από τη λαογραφία, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, τον αθλητισμό, τη μουσική, τον χορό, το θέατρο, την υγεία και τη διατροφή, τις εκδηλώσεις και επισκέψεις που πραγματοποιεί το Σχολείο μας, αθλητικές δραστηριότητες, συνεντεύξεις, παιχνίδια, κουίζ, ομαδικές εργασίες των μαθητών και άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Νέες ιδέες & καινοτομίες

Δημιουργική: Η εισαγωγή ενός νέου τρόπου σκέψης και η ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας των μαθητών είναι στόχος μας γιατί μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερες και μεγαλύτερες επιτεύξεις.
Η Δημιουργική είναι μια νέα τεχνική που αποβλέπει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των ατόμων, στην ανάπτυξη δημιουργικής φαντασίας στο σχολείο.
«Μαθαίνω να προγραμματίζω σωστά το χρόνο μου»
Στόχος μας είναι να μάθουμε τα παιδιά να προγραμματίζουν το χρόνο που διαθέτουν για να μελετήσουν τα μαθήματά τους. Μαθαίνουν πως γίνεται σωστά καταμερισμός του χρόνου και πώς βρίσκουμε στρατηγικές μελέτης, ώστε να γίνει πιο εύκολη – αποτελεσματική - γρήγορη.

Συμμετοχές σε διαγωνισμούς

Το Σχολείο μας συμμετέχει σε διαγωνισμούς με στόχο την πολύπλευρη καλλιέργεια των παιδιών.
Έτσι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης λαμβάνουν μέρος στο διαγωγνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι», ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του περιοδικού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Μικρός Ευκλείδης», με πολλές διακρίσεις.
Μαθητές της Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης λαμβάνουν μέρος στο Μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Το σχολείο μας είναι το μοναδικό εξεταστικό κέντρο στη Σαλαμίνα για όλους τους μαθητές του νησιού, γι’ αυτόν τον διαγωνισμό.
Μαθητές μας από τη Β’, Γ, Δ΄, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό παιδικού παραμυθιού που διοργανώνει το περιοδικό Kid’s Fun, στους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς που διοργανώνουν οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και οι Εκδόσεις Ψυχογιός.
Επίσης οι μαθητές παίρνουν μέρος σε:

  • Μουσικούς Διαγωνισμούς.
  • Συναυλίες.
  • Αθλητικούς Αγώνες.
  • Διαγωνισμούς Ζωγραφικής.
  • Στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την εκπαίδευση, ένα πρόγραμμα που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Action Aid.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ...

facebook   YouTube icon

logo paramythoupolis

Facebook

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. More details…