Εγγραφές καθημερινά από 09:00 - 14:00

Σχολείο – Οικογένεια
Ένα από τα μυστικά των Εκπαιδευτηρίων μας είναι η σχέση που αναπτύσσουμε με τους Γονείς των μαθητών, καθώς πιστεύουμε ότι οι Γονείς αποτελούν οργανικό μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας και ότι μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Πεποίθηση της Διεύθυνσης και των Εκπαιδευτικών του Σχολείου μας είναι ότι η συνεχής, ουσιαστική και ειλικρινής συνεργασία με τους Γονείς, επηρεάζει θετικά την πρόοδο των μαθητών.
Θεωρούμε άμεση προτεραιότητα τη στενή συνεργασία με τους Γονείς και την επιδιώκουμε στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και ανοιχτής επικοινωνίας, για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τα παιδιά στο σχολείο. Για το σκοπό αυτό οργανώνουμε διάφορες τακτικές ή έκτακτες συναντήσεις, ανάλογα με το περιεχόμενο ή το σκοπό που τις επιβάλλει.
Αναλυτικός πίνακας με τις ώρες που διατίθενται για τις συναντήσεις αυτές κοινοποιείται στους γονείς με την έναρξη του σχολικού έτους.
Πραγματοποιούνται επίσης ομαδικές συναντήσεις των γονέων με τους δασκάλους, καθώς και κάποιες παιδαγωγικές ομιλίες.
Οι υπεύθυνοι των Εκπαιδευτηρίων ΗΛΙΑΔΗ επικοινωνούν τακτικά με τους Γονείς και τους ενημερώνουν πλήρως με σημειώματα και εγκυκλίους πάνω στα παιδαγωγικά, λειτουργικά και διοικητικά θέματα που προκύπτουν.
Ολόκληρο το Παιδαγωγικό Προσωπικό είναι στη διάθεση των Γονέων για να τους συμβουλεύει και να τους καθοδηγεί με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.
Οι Γονείς έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν και τηλεφωνικά οποιαδήποτε ημέρα, εφ’ όσον υπάρχει ανάγκη με τους Δασκάλους και τη Διεύθυνση και να έρχονται σ’ επαφή τις ημέρες και ώρες που ορίζει το σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Η προσέλευση των γονέων και η συμμετοχή τους στις συστάσεις αυτές θεωρείται απόλυτα αναγκαία, γι’ αυτό και κρίνεται υποχρεωτική.
Παιδοψυχολόγος
Το σχολείο μας συνεργάζεται με την παιδοψυχολόγο κ. Μαργαρίτα Ζωγράφου, η οποία δραστηριοποιείται μέσα στη σχολική κοινότητα και παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε θέματα:
  • Ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης.
  • Προβλημάτων συμπεριφοράς.
  • Μαθησιακών δυσκολιών.
  • Σχέσεων γονέων-παιδιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ...

facebook   YouTube icon

logo paramythoupolis

Facebook

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. More details…