Εγγραφές καθημερινά από 09:00 - 14:00

Μια Ιστορία 60 χρόνων…ioannis iliadis

 

Ο δάσκαλος Ιωάννης Ηλιάδης, ένας άνθρωπος με όραμα και διορατικότητα ιδρύει το 1962 τα «Εκπαιδευτήρια Ηλιάδη» στη Σαλαμίνα.
Το όραμά του ήταν να δημιουργήσει ένα σχολείο που θα έβρισκε τρόπους να αναδείξει τις δημιουργικές ικανότητες κάθε μαθητή, ενθαρρύνοντας την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή του και μέσα από αποτελεσματικές διδακτικές προσεγγίσεις να τον οδηγήσει στην αβίαστη κατάκτηση της γνώσης.
Είναι το πρώτο Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο που ιδρύεται στο νησί. Σταθμός για την εποχή εκείνη…
Είναι ένα οικογενειακό σχολείο που διατηρεί προσωπική σχέση με τους μαθητές και τους γονείς τους.
Το σχολείο διακρίνεται για την ποιότητα και την προσφορά του στην Παιδεία και κατακτά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας του νησιού. Εμπνέει και ανοίγει νέους δρόμους στην παιδαγωγική γνώση.
Το 1963 ιδρύεται το πρώτο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο και το πρώτο Νηπιαγωγείο γενικά σε όλο το νησί από τον αείμνηστο Ιωάννη Ηλιάδη. Πρωτοποριακή κίνηση για εκείνα τα χρόνια…
Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων παρουσίας στην εκπαιδευτική κοινότητα το σχολείο έχει τιμηθεί με διακρίσεις για το έργο και την προσφορά του από διάφορους φορείς. Πιο πολύ όμως τιμούν το σχολείο οι συνεργάτες του και όλα εκείνα τα παιδιά που μεγάλωσαν μέσα σ’ αυτό και δηλώνουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, πως το σχολείο τους έχει σταθεί σημείο αναφοράς στη ζωή τους.
Παρακολουθούμε την πρόοδο των αποφοίτων μας μέσα από μια πορεία διακρίσεων, τόσο στη γνώση όσο και στο ήθος και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.
Από τότε ως σήμερα, όραμά μας, η ποιοτική εκπαίδευση και η καλλιέργεια ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.
Είμαστε ένα σχολείο με παράδοση και προοπτική, βάζουμε νέους στόχους για τη σωστή διαπαιδαγώγηση και την πολύπλευρη καλλιέργεια των παιδιών μας.
Το Σχολείο μας ιδρύθηκε από έναν σπουδαίο δάσκαλο, που μεταλαμπάδευσε σε γενιές παιδιών Αξίες, Οράματα, Πολιτισμό και Ανθρωπιά.
Σήμερα οι διάδοχοί του συνεχίζουν το έργο του με τις ίδιες αρχές εμπλουτίζοντάς το με σύγχρονες αντιλήψεις ακολουθώντας τις εξελίξεις και τις προκλήσεις της εποχής μας.

Διαμορφώνουμε το ιδανικό περιβάλλον για μάθηση και δημιουργία.
Το μέλλον και η εκπαίδευση του παιδιού σας ξεκινά και χτίζεται στα Εκπαιδευτήρια ΗΛΙΑΔΗ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ...

facebook   YouTube icon

logo paramythoupolis

Facebook

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. More details…